آنچه که راجع به مسئول فنی باید بدانیم؟

آنچه که راجع به مسئول فنی باید بدانیم؟
وظایف مسئول فنی صنایع غذایی
به موجب ماده 7 قانون مواد خوردني و آشاميدني، مصوب 22 تيرماه سال 1346، تمامی واحدهای تولید مواد غذایی و آشامیدنی موظف به استخدام فردی واجد شرایط و تایید صلاحیت شده با مدرک تحصیلی حداقل لیسانس در رشته های مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند.
مسئول فنی موظف به نظارت فنی و بهداشتی بر فرآیند دریافت مواد اولیه، تولید و انبارش و ارسال محصول نهایی می باشد.
وظایف مسئول فنی صنایع غذایی به شرح زیر می باشد :
1- ابلاغ به موقع جهت تمديد پروانه هاي ساخت به مدير عامل كارخانه و در صورت عدم اقدام وي مراتب را به اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي دانشگاه مربوطه گزارش نمايد.
2- كنترل بهداشتي و كيفي كليه بخش هاي مرتبط با توليد، انبار محصول نهايي كه با مسئوليت سرپرستان هر قسمت انجام وظيفه مي نمايند. همچنين كنترل بهداشتي كارگران و دستگاه هاي توليد.
3- در موقع ساختن و تركيب مواد مورد نظر شخصاً حضور داشته و امور مربوطه را نظارت و سرپرستي نمايد.
4- نظرات فني و بهداشتي خود را كتباً به كارفرما گزارش دهد و كارفرما موظف به انجام نظر فني و بهداشتي مذكور مي باشد، در غير اينصورت مسئول فني جريان امر را به اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي دانشگاه مربوطه اطلاع رساني مي نمايد.
5- از هرگونه تغيير اساسي كه در شرايط تاسيس و بهره برداري كارخانه يا كارگاه حاصل مي شود، وزارت بهداشت را مطلع نمايد
6- رعايت كليه مندرجات ذكر شده در پروانه ساخت (از جمله: درصد تركيبات، استفاده از مواد اوليه داراي مجوز و تاريخ مصرف….) الزامي مي باشد و مسئوليت نظارت بر حسن اجراي آن به عهده مسئول فني مي باشد.
7- نظارت بر اجراي ضوابط برچسب گذاري
8- تاييديه بهداشتي و كيفي و صدور مجوز ورود مواد اوليه به كارخانه و مجوز خروج محصول نهايي از كارخانه توسط مسئول فني انجام مي گردد.
9- آزمايشگاه كنترل بهداشتي و كيفي كارخانه زير نظر مسئول فني انجام وظيفه مي نمايند.
10- رسيدگي به شكايات واصله و پيگيري آنها تا حصول نتيجه و پاسخگويي لازم
11- مرجوع يا معدوم كردن محصول نامنطبق تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه
12- نظارت بر اجراي سيستم recall براي جمع آوري محصولات توزيع شده مرجوعي يا معيوب و يا محصولاتي كه از سوي سازمان غذا و دارو به هر دليلي دستور جمع آوري آنها از سطح عرضه اعلام شده است.
13- نظارت بر شرايط حمل و نقل و اطمينان از عدم فساد، آلودگي و آسيب ديدگي محصولات
14- مستند سازي و حفظ كليه سوابق مربوطه
در مطالب بعدی راجع به نحوه اخذ پروانه های بهداشتی و امور قانونی مرتبط با مسئولین فنی واحدهای تولیدی بیشتر توضیح خواهیم داد.
