مواد غذایی آلرژی زا را به مصرف کننده اطلاع دهید
مواد غذایی آلرژی زا را به مصرف کننده اطلاع دهید
آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم ایمنی بدن، هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است. ورود مواد آلرژن به بدن موجب افزایش ترشح هیستامین می شود. هیستامین ماده ترشحی درون ریزی است که با تحریک اعصاب، پیام را در سراسر بدن منتشر کرده و موجب تحریک و برانگیختگی سیستم ایمنی می شود.
حتی مقدار کمی از مواد غذایی عامل آلرژی میتواند علائمی مانند مشکلات گوارشی، کهیر و یا تورم مجاری هوایی را ایجاد کند. در بعضی از افراد، آلرژی غذایی میتواند باعث علائم شدید یا حتی یک واکنش تهدید کننده زندگی شود که به شوک آنافیلاکسی معروف است⚕⚕
طبق دستورالعمل سازمان غذا و داروی ایران، مواد زیر می توانند بیشترین عامل حساسیت زایی را به خود اختصاص دهند که باید بر روی برچسب فرآورده در قسمت اجزای تشکیل دهنده وجود این مواد اعلام گردد حتی اگر این مواد به مقدار جزئی در فرآورده موجود باشد:
۱.شیر و فرآورده های حاوی لاکتوز.
۲. تخم مرغ و فرآورده های آن.
۳.غلات و فرآورده های غلات حاوی گلوتن.
۴. ماهی و فرآورده های دریایی.
۵. بادام زمینی و مغزهای خوراکی چرب.
۶. دانه سویا و فرآورده های آن.
۷. سولفیت در غلظت بیش از ۱۰ میلی گرم در کیلوگرم (متابی سولفیت، سولفیت سدیم، انیدرید سولفورو و تیوسولفات سدیم)
۸. ژل رویال
✔✔✔✔✔
تنها راه درمان آلرژی دوری از ماده آلرژی زا می باشد.
@kavoshgaran_radnam
#food_science #kavoshgaran #kavoshgaran_radnam
#ttac
#کاوشگران_رادنام
#کاوشگران_راد_نام
#صنایع_غذایی #ایمنی #ایزو #سلامت #آموزش #برگزاری_دوره_های_تخصصی_صنایع_غذایی # دوره_آموزشی #کارگاه_آموزشی #صنعت_غذا #ttac #مشاوره #مسئول_فنی #امتیاز_باز_آموزی #دارای_مجوز_وزارت_بهداشت
#آموزش #مشاوره #ایزو_۹۰۰۱ #ایزو_۲۲۰۰۰ #مدیریت_ایمنی_مواد_غذایی
#نشانگر_رنگی
#چراغ_راهنما
#نشانگر_رنگی_تغدیه_ای #تخفیف_دانشجویی #آلرژی_غذایی
دیدگاهتان را بنویسید